Handicamp

Oldetrijne – José Verschuuren uit Oldetrijne zet zich als zorgvrijwilliger in om mensen met een vooral lichamelijke beperking een  zevendaagse rondreis door Nederland te bezorgen. Op vrijdagavond kwam de Handicamp outdoor camper naar Wolvega om te bevoorraden. De familie Verschuuren die veel vrijwilligers doet, hielp daarbij. Ook chauffeur (vrijwilliger) Jan Jonker hielp een handje mee. Op zaterdagmorgen vertrekt de Handicamp uit Joure met vijf reizigers en vijf vrijwilligers uit Friesland.

“Na zelf een paar keer als zorgvrijwilliger met deze camper op vakantie te zijn geweest ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden voor een groep uit Friesland”, aldus José Verschuuren. In overleg is de reis door Nederland besproken. De groep gaat naar het Openluchtmuseum, de Beekse Bergen, de grotten van Valkenburg en het drielandenpunt. Verder wordt er een bierbrouwerij bezocht, maar een bezoek aan een stad staat ook op het programma. Elke keer overnachten zij op een camping. De camper heeft alle voorzieningen voor mensen met een beperking, er zijn hoog-laagbedden, een tillift en een compleet aangepaste badkamer.

De Stichting Handicamp uit Nijverdal organiseert al ruim 25 jaar vakanties voor deze doelgroep. De organisatie bestaat uit vrijwilligers, donateurs en sponsors.

zie ook handicampoutdoor.nl

foto: Lenus van der Broek

Pieter Stuyvesant concours pony’s

Sonnega – Was het gisteren de beurt aan de paarden op het grote paardenevenement Pieter Stuyvesant Concours in en rond de manege de Caprilli in Sonnega, vandaag was het de beurt aan de pony’s met de onderdelen springen en dressuur.

Bixie

Ook werd er aandacht geschonken aan de jeugdige ruiters. In de zogenaamde bixie klasse konden de 22 ruitertjes een proef dressuur doen en daarna springen. De ouders mochten daarbij behulpzaam zijn en de deelnemers kregen na afloop een toelichting van de jury op hun dressuur en springen, vooral bemoedigend. Zo te zien is de ruitersport in de regio hiermee gewaarborgd.

(Foto: Lenus van der Broek)

Pieter Stuyvesantconcours

Sonnega – Dit weekend vindt de 32e editie van het Pieter Stuyvesant Concours plaats in en rond de manege Caprilli in Sonnega.

Op zaterdag was het de beurt aan de paarden in alle klassen. In de manege werd gesprongen en op een weiland er naast werden de dressuurproeven afgewerkt.

Op zondag worden vanaf 9.00 uur de wedstrijden verreden voor de pony’s, springen en dressuur. Voor de allerkleinsten is er een Bixie concours. De toegang is gratis.

Voor de uitslagen zie:

www.pieterstuyvesantconcours.nl

foto: Lenus van der Broek

Farmfest 2018

Oldetrijne – Aankomend weekend is het weer zover, FarmFest Summerfestival. De 16e editie van het festival wordt dit jaar voor het eerst op zaterdag én zondag gehouden. Op het sfeervolle festivalterrein in Oldetrijne is er op vier verschillende podia ruimte voor DJ’s, bands, singer-songwriters en lokaal talent.

 

Ook dit jaar is Frieslandpop weer te gast met de finale van de singer-songwriter contest. Zaterdagmiddag vanaf 16.00 spelen vijf finalisten voor een zorgvuldig geselecteerde  vakjury. Na een optreden van de winnares van vorig jaar, Zippora Tieman,  maakt de jury bekend wie naar huis gaat met de titel Beste Singer-songwriter van  Friesland!

 

Zaterdagavond kunnen bezoekers genieten van optredens van o.a. DJ Daniël Thomasso, Jason Waterfalls, de Putkapel en Diss Nie Okay. Deze laatste band maakte onlangs bekend te stoppen. Ze spelen nog maar een paar shows, je kunt ze voor de laatste keer bewonderen op FarmFest!

 

Ver van het festivalterrein vind je de rustweide. Tussen de schaapjes en het uitgestrekte landschap spelen hier verschillende artiesten een geheel akoestisch optreden. Er kunnen per keer 25 bezoekers genieten van een optreden van Tolls, Leonard Ford of Esther de Jong. Omdat de rustweide zich op bijna een kilometer afstand van het festivalterrein bevindt worden bezoekers met de Rustweide Express naar deze locatie gebracht.

 

Op zondag vindt de eerste editie van FarmFest HARD plaats, een middag- en avondprogramma vol met harde rock- en metalbands. Er staan maar liefst acht bands op het programma, de entree is gratis.

 

Het gehele programma is terugvinden op www.farmfest.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

Fries Paardenballet

Sonnega – Het Fries Paardenballet gaf zondagmiddag achter de manege De Caprilli in Sonnega een prachtige show met een aantal Friese paarden. Het waren verschillende shows onder meer in Friese klederdracht maar ook met eigen kleurrijke kleding. Verder was er paardenvoetbal en een mendemonstratie met tekst en uitleg aan het publiek.

Het Friese Paardenballet is een vereniging met passie voor het Friese paard en wil het Friese paard graag tijdens de show tot zijn recht laten komen. Ze treden gemiddeld zeven maal per jaar op

Het Friese paard is een sierlijk ogend paard met veel behang en een fiere houding en chique uitstraling. Met zijn lange gitzwarte manen en staart, weelderige sokken en spectaculaire bewegingen is het bijzondere verschijning.

De presentaties en shows zijn geschikt voor een optocht, fair, dorpsfeesten, jaarmarkten, paardenevenementn of andere feestelijke gelegenheden. Hierbij is het mogelijk om een show in Friese klederdracht of met een specifiek thema te presenteren. De tijdsduur van één shownummer is ongeveer 20 minuten. De rijders trainen onder leiding van instructeur Sylvia Kortekaas  in de manege de Caprilli en de rijhal in Oldeholtwolde. De vereniging wil nog graag nieuwe leden. Zie www.friespaardenballet.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

High tea OBS De Lantscheene

Uitnodiging

“Theetuin o.b.s. de Lantscheene” Na het succes van de Lammetjesdag, organiseert o.b.s. de Lantscheene nu een high tea! Er zijn lekkernijen, die deels worden gemaakt van onze eigen gekweekte producten. Daarnaast valt er nog iets te proeven, namelijk de sfeer. Bent u ook nieuwsgierig naar de gemaakte hapjes of wilt u gewoon een kijkje komen nemen? Dan bent u van harte uitgenodigd te komen proeven op woensdag 11 juli van 14.00u-16.00u op o.b.s. de Lantscheene! Waar? Obs de Lantscheene, Sonnegaweg 61 Oldetrijne Wanneer? 11 juli a.s. van 14.00u – 16.00u Voor wie? Voor wie zin heeft in iets lekkers en wil kennismaken met de Lantscheene Wat is er te doen? Theetuin hapjes proeven. Waterdiertjes bekijken, Bodemdiertjes bekijken, Knutselen, Met een microscoop werken De Rietnymf en de pluktuin zijn aanwezig voor hun verkoop.

Graag tot ziens op 11 juli a.s.!!

Feestelijke ouderavond De Lantscheene

Bouwjeboot De Lantscheene

Oldetrijne – Een zestal leerlingen van OBS De Lantscheene in Oldfetrijne zijn met ouders naar Scheveningen geweest om een eigen gemaakt bootje te water te laten tijdens de Volvo Ocean race. De school had het bouwpakket gewonnen (bouwjebootje project http://bouwjebootje.nl/ ) en een aantal leerlingen van de bovenbouw hebben in 4 weken tijd het bootje in elkaar gezet en geschilderd.

Allereerst liepen de leerlingen mee in de parade in de kleren en met de vlag van de school, vervolgens is het bootje is ‘zeewaardig’ gekeurd.

Naast dat de leerlingen een geweldige techniek ervaring hebben opgedaan was een onvergetelijke dag voor de leerlingen.

(Foto: OBS De Lantscheene)

 

Dorpsfeest 2018

Sonnega-Oldetrijne – Het dorpsfeest in de dorpen Sonnega en Oldetrijne is in volle gang. Op vrijdagmiddag was er een spelletjesfeest voor kinderen tot 12 jaar. De kinderen konden zich uitleven in water en modderbad en mede door het fraaie weer werd hier goed gebruik van gemaakt. Op vrijdagavond  is het thema in de feesttent ‘Het dorp got talent’ met na afloop DJ muziek.

Op donderdagavond was er een rondgang door de dorpen om de versiering en tuinen te beoordelen. Op zaterdags is er slagbal, spellenavond en het optreden van de band B’84. Het dorpsfeest wordt op zondagavond afgesloten met een tentdienst.

(Foto: Lenus van der Broek)

Eerste rommelmarkt Oldetrijne

Oldetrijne – In en rond het dorpscentrum in Oldetrijne werd zaterdag voor de eerste maal een markt en rommelmarkt gehouden. Deze markt werd georganiseerd door de Stichting Dorpscentrum Sonnega-Oldetrijne. Er waren tal van kraampjes, zoals tuindecoratie, zelfgemaakte tassen, vogelwacht Wolvega e.o.. Verder konden kinderen houten vogels beschilderen worden. De inwoners van de beide dorpen konden ook hun spullen inbrengen.

De opbrengst van het staangeld komt ten goede aan het dorpscentrum.

(Foto: Lenus van der Broek)

Abonneren op nieuwsbrief